Over ons

B&B Millsight is een kleinschalig hotel op een prachtige locatie aan de rand van het dorp Uitgeest. Een plek waar u kunt genieten van een ontspannen, comfortabel en gezellig verblijf. Wij vinden gastvrijheid belangrijk en zijn altijd beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen, het geven van tips of gewoon een praatje. 

Geschiedenis

Van oudsher is het pand De Driesprong een bekende horecalocatie in het dorp. De oorsprong van het gebouw gaat echter terug naar 1850 toen het werd gebouwd als tolhuisje. Tót de gemeente het in 1917 verkocht aan Cees de Vries. Onder de bezielende leiding van kleinzoon Bertus werd Café De Driesprong het café waar bijna elke familie uit Uitgeest en omstreken hun huwelijk of familiefeest vierde.

In 1964 droeg Bertus de Vries het stokje over aan zijn zoon Siem. Samen met zijn vrouw Sien heeft hij tot 1988 het bekende café met veel passie geleid. Nadat Siem en Sien de deuren sloten, hebben ze nog jaren zelf in het pand gewoond. In 2016 hebben wij de locatie aangekocht om ‘De Driesprong’ in haar oude glorie te herstellen. 

Een leuk weetje is dat De Driesprong is vernoemd naar de splitsing waar het gebouw aan ligt. Al voor de oorlog verbond deze splitsing de Limmerweg, Uitgeesterweg en het Groot Dorregeest.

Restaurant

Bijzonder aan de locatie van B&B Millsight is dat wij in het pand ook een restaurant hebben met uitzicht op molen De Dog. Na een dagje weg kunt u daar genieten van een heerlijk diner of een gezellige borrel. Maar ook voor een lekkere lunch op het terras kunt u bij Brasserie C'est la Vie terecht.

U kunt desgewenst direct reserveren op: cestlavie-uitgeest.nl

Duurzaam

Wij vinden het belangrijk om een zo klein mogelijke voetafdruk op aarde achter te laten. Daarom proberen wij om bij B&B Millsight alles opeen zo duurzaam mogelijke manier te organiseren. Toen wij de locatie aankochten hebben wij ervoor gekozen een groot deel van het pand opnieuw op te bouwen. Daarbij is het hotel direct optimaal geïsoleerd om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Om dat te bereiken is er luchtdicht gebouwd, hebben de muren, plafonds, dakwanden en vloeren een hoge isolatiewaarde en hebben we tripleglas geplaatst. B&B Millsight gebruikt geen gas. Acht zonneboiler panelen en 48 zonnepanelen voorzien ons gebouw van warm water en elektriciteit.

Alle kamers